21 Σεπ 2011

ρεαλισμός

Μειώσεις αποδοχών και απολύσεις ...
Στο creditwritedowns κατασκευάσανε ένα διάγραμμα για την αύξηση των αποδοχών ανά εργαζόμενο στη ζώνη του ευρώ πριν από την κρίση,όπου ανάμεσα στα άλλα καταδεικνύεται το εξής:


 Μια  'εσωτερική υποτίμηση' στη Γερμανία ύψους 10% πήρε 8 χρόνια για να γίνει.Και ζητείται απο την Ελλάδα και την Ιρλανδία άμεση μείωση 20-30% των μισθών.Πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό σαν ζητούμενο;



2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Δεν ξέρω εάν οι αποδοχές μας είναι υψηλές, αλλά σίγουρα έχουμε πολλούς που πληρώνονται για να μην κάνουν κάτι προφανώς χρήσιμο (5 υπάλληλοι στο ΚΕΠ για να μου δώσουν ένα πιστοποιητικό η ύπαρξη του οποίου είναι άχρηστη και επιβεβλημένη μόνο για να υπάρχουν 5 υπάλληλοι στο ΚΕΠ).

Το πολύ δύσκολο και εγκληματικά άδικο είναι η απότομη διόρθωση. Για αυτό φταίνε όμως οι πολτικοί, ή η πολιτική, όπως έχει καταντήσει. Το Πασόκ χαϊδεύει τους χαχόλους του, και η ΝΔ δεν τολμά να τους πειράξει. Και αυτό το βιολί παίζει από το 1981. Κι αν τότε, πες, υπήρχε κοινωνικό έρεισμα, γρήγορα έγινε μπίζνα και αυτοσκοπός. Σαν χώρα χάσμαε μία και μοναδική ευκαιρία το 1997-1999 να χρησιμοποιήσουμε την "ευημερία" και την ρευστότητα για διαρθρωτικές αλλαγές.

Τώρα ΜΟΝΟ ξύλο και μιζέρια, και ΔΕΝ υπάρχει εναλλακτικό σενάριο. Απλά διαλέγουμε το χρώμα και την μυρουδιά της μιζέριας. Προσωπικά προτιμώ την μιζέρια που έχει ελευθερία, αλλά γρήγορα γίνομαι γραφική μειοψηφία. Η πλειοψηφία έχει χαχολοποιηθεί. ΠΟΛΛΑ χρόνια κρατικού σοσιαλισμού και επιδοτούμενου τσιφλικαδισμού. Γι αυτό και δεν κουνιέται φύλο.

Ζάχαρη είπε...

συμφωνω πως ειναι κακη η αποτομη διορθωση σε περιοδο υφεσης ακομα και αν πιστεψω οτι υπαρχουν οι 'καλες' προθεσεις και δυνατοτητες.

Ενα ζητημα που δεν αναφερεται συχνα,ειναι οτι ο ιδιωτικος τομεας ειναι κρατικοδιαιτος σε μεγαλο ποσοστο.Και μικρος.Θα επηρεαστει δραματικα σε μια αποτομη συρρικνωση των κρατικων δαπανων (και των μισθων).Και δεν βλεπω πως με αυτο το φορολογικο συστημα,με αυτες τις τραπεζες,και την χαμηλη ζητηση θα αποροφησει και τους νεους ανεργους.

Ναι δεν υπαρχει φως.....Η ελευθερια ειναι ομορφη και μαζι της δεν υπαρχει μιζερια.Περα ομως απο την χαχολοποιηση ειναι βαρια τα βραχια του Σεφερη και σε θεση περιεργη. Ο εξωτερικος παραγοντας θελω να πω...