25 Αυγ 2011

για την θέση στην σειρά

Capital.gr Η "ανησυχία" του ΔΝΤ κρύβει μια νέα δυναμική που αποκτά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εξασφάλιση του νέου πακέτου, καθώς το ΔΝΤ είναι καθοριστικός παράγοντας για να "τρέξει" η απόφαση της 21ης Ιουλίου.Μέχρι σήμερα όλες οι αποπληρωμές του πρώτου πακέτου δανείων προς την Ελλάδα περιλαμβάνουν τον όρο - όπως κάθε δάνειο που συμμετέχει το ΔΝΤ - ότι ο πρώτος που πληρώνεται είτε όταν εξοφλείται το δάνειο είτε όταν η χώρα μπαίνει σε "εκκαθάριση" σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής, είναι το ΔΝΤ.Η περιβόητη συμφωνία του ΥΠΟΙΚ με την Φινλανδία πρακτικά θέτει σε αμφισβήτηση τον όρο αυτό αφού διασφαλίζει, ανεξάρτητα από τα ισχύοντα, τον δανειστή που λέγεται Φιλανδία πριν από κάθε άλλον.

σημ.Ακόμα δεν τα πήραμε τα δανεικά,τσακώνονται ποιός τα θα χάσει πρώτος και ποιός τελικά θα εγγυηθεί τον εαυτό του -στην ουσία. Όλα, για μια χούφτα ...τόκους.

καιρό που διάλεξε και αυτός...

" Κανείς δεν πίστευε ότι οι ελληνικές αρχές θα έμπαιναν σε μία πιθανώς καταστροφική μονομερή συμφωνία, βάσει της οποίας θα δώσουν στη Φινλανδία εγγυήσεις για το 20% της αξίας της συμμετοχής του Ελσίνκι στο πακέτο στήριξης. Ενώ μάλιστα δεν υπάρχει κάποια άμεση κι επείγουσα ανάγκη επικύρωσης του πακέτου -δεδομένου ότι η Αθήνα έχει επαρκή χρηματοδότηση βάσει του πρώτου πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2011-, η διαμάχη είναι μία ακόμη απόδειξη του πόσο δύσκολο είναι τελικά για τους αξιωματούχους να χειριστούν πολιτικά την κρίση. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: