5 Ιουλ 2011

οι φιλέλληνες

Οι οίκοι αξιολόγησης επιμένουν για εγγυητή, η ΕΚΤ περιμένει την αξιολόγηση τους πρώτα, αλλά το κυριότερο είναι πως οι τράπεζες δεν φαίνονται πρόθυμες να πάρουν μέρος σε όλο αυτό. Και έτσι πάλι θα φτάσουμε σε κάτι λίγο, πολύ αργά.

Δύο σημεία που μας αφορούν εδώ   Yπάρχει και ένας «κρυφός», δηλητηριώδης όρος της προτεινόμενης συμφωνίας, που την καθιστά ακόμη πιο επαχθή για την Ελλάδα. Τα νέα 30ετή ομόλογα που θα εκδοθούν από την Ελλάδα θα εκδοθούν όχι πια με βάση το ελληνικό δίκαιο, όπως αυτά που θα λήγουν, αλλά με βάση το αγγλικό, στο οποίο στηρίχθηκε και η δανειακή σύμβαση για τα 110 δισ. ευρώ. Έτσι, η Ελλάδα θα χάσει κάθε δυνατότητα αναδιάρθρωσης αυτού του χρέους με μια εθνική νομοθετική ρύθμιση.
Επίσης δεν υπάρχει πρόβλεψη για λογικό επιτόκιο, (άν η Ελλάδα περάσει σε ανάπτυξη μπορεί να φτάσει και 8%  ).
Ο Wolfgang Munchau  γράφει για τοξικό προιόν..."Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να δεχτούν οι Έλληνες μια τόσο καταστροφική συμφωνία. Έκαναν το καθήκον τους την προηγούμενη εβδομάδα όταν ψήφισαν το νέο πρόγραμμα λιτότητας και τον εφαρμοστικό νόμο. Η αποδοχή των όρων για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ουδέποτε ήταν μέρος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι Έλληνες θα μπορούσαν, κατά συνέπεια, απλώς να αρνηθούν και να πετάξουν το μπαλάκι πίσω στα χέρια των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Αμφιβάλλω ότι θα το πράξουν. Δείχνουν φοβισμένοι απέναντι στις επιπτώσεις μιας άμεσης χρεοκοπίας."

Ανακύκλωση χρεών...Οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να καθυστερήσουν να ΜΗΝ πάρουν πίσω τα λεφτά τους.Λογικό ή παράλογο δεν έχει σημασία πιά. Το ζήτημα θα μπορούσε να είχε λυθεί  ,αλλά κανένας δεν φαίνεται να θέλει να πεί την αλήθεια. Ότι βάζοντας παγίδες στους άλλους στο τέλος πέφτεις ο ίδιος μέσα.

το σχέδιο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: