6 Ιουλ 2011

διάσωση για τα σχέδια διάσωσης

capital.gr "είναι πολύ πιθανό σήμερα στη συνάντηση του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF) στο Παρίσι να “ενταφιασθεί” η γαλλική πρόταση και να αναζητηθεί ένα νέο “μενού” προσαρμοσμένο στις δυνατότητες των επιμέρους τραπεζικών ομίλων ανά χώρα. H γαλλική πρόταση είναι  εξαιρετικά ακριβή ", εδώ , επίσης "selecτive default" απο τους Γερμανούς.

σημ.Οι αμερικανικοί οίκοι , οποοιαδήποτε λύση προτείνεται, είτε επιμήκυνση, είτε επαναγορά, είτε κουπόνια, είτε swap τα θεωρούν "πιστωτικό γεγονός" και απειλούν ότι θα κηρύξουν σε κατάσταση πτώχευσης την Ελλάδα.

Αλλά πέρα απο το rollover,  "η Moody’s επισήμανε ότι αν προχωρήσει το σχέδιο ανακύκλωσης του ελληνικού χρέους είναι πιθανό να ζητηθεί από τις εποπτικές αρχές να «γράψουν» όσες τράπεζες μετάσχουν στο σχέδιο ζημιές στους ισολογισμούς τους από τα ελληνικά ομόλογα, τις οποίες ως τώρα κρατούν κρυφές, αποτιμώντας τα ομόλογα με βάση τις αξίες κτήσεως και όχι με τις πολύ χαμηλότερες τιμές στην αγορά. Η επισήμανση αυτή της Moody’s είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί οδηγεί τη συζήτηση πιο κοντά στην ουσία του προβλήματος: πόσο ακόμη, άραγε, θα μπορούν να υποκρίνονται οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες ότι δεν έχουν ζημιές από τα ομόλογα των ουσιαστικά χρεοκοπημένων χωρών της περιφέρειας;" σοφοκλέους

σημ.Το πρόβλημα δεν το έχουν μόνο οι ευρωπαικές τράπεζες αλλά κυρίως η ΕΚΤ.Θα πρέπει τώρα να δεχτεί και τα πορτογαλικά υποβαθμισμένα ομόλογα.
FT Alphaville : "I believe one way or another the ECB will end up doing something that we regard as QE".

Ιστορικά οι Γερμανοί πάντα χάνουν τον πόλεμο ,αλλά πολλοί οι νεκροί...
ευρωομόλογο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: