13 Ιουλ 2011

μεταφράσεις

Ένα  ενδιαφέρον σημείο...
H ΕΚΤ δηλώνει μονότονα «όχι σε οποιοδήποτε σενάριο επιλεκτικής χρεοκοπίας», έτσι είναι ένα ερώτημα banksnews πώς θα χρηματοδοτηθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αν καταλήξουμε σε «επιλεκτική χρεοκοπία». Θα κάνει πίσω, άραγε, η ΕΚΤ, ώστε να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις τράπεζες με ενέχυρο ελληνικά ομόλογα; Ή θα υποχρεωθούν η ελληνική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος να προσφύγουν στον επικίνδυνο θεσμό της Έκτακτης Ενίσχυσης Ρευστότητας (Emergency Liquidity Assistance), τυπώνοντας μόνες τους ευρώ ερήμην της ΕΚΤ και αναλαμβάνοντας ανεξέλεγκτο κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης του οικονομικού συστήματος της χώρας.Ουσιαστικά, σε αυτή την περίπτωση η ΤτΕ θα δανείζει μόνο τράπεζες με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, παρέχοντας ρευστότητα εκτός μηχανισμού της ΕΚΤ, μόνο με εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση (εγγυήσεις αμφίβολης ποιότητας, πάντως).

αλλά και ένα άλλο...
Ο υπουργός κ.Βενιζέλος που μετέφρασε το πιό πάνω 'selective default' καθυσηχαστικά δήλωσε:  εδώ
" ο στόχος των δαπανών του προϋπολογισμού θα επιτευχθεί φέτος με κάθε μέσον, «ακόμα και με διοικητική πράξη»". Είναι να μην τους δώσεις λίγη απο την χαμένη τους εξουσία εδώ .'Οση πίεση τραβάνε από τους αποπάνω την βγάζουν στους αποκάτω...Τελείως ακατάλληλοι για ηγέτες. Kαι δεν είναι η πρώτη φορά...


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η fitch Επιπροσθέτως αμφισβητεί την ικανότητα της ελληνικής οικονομίας να αντέξει και άλλα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής εν μέσω κλίματος αυξημένης οικονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/648773/Article.aspx

Ζάχαρη είπε...

μεχρι και αυτοι μας λυπηθηκανε

Ανώνυμος είπε...

Όλα θα τελειώσουν πριν έρθει το φθινόπωρο
Orestios

Ζάχαρη είπε...

Ορεστιε,αναρωτιεμαι αν ανακοινωνεται η καθε ειδους χρεοκοπια...

Ανώνυμος είπε...

Οι επισφάλεις των τραπεζών τι θα γίνουν,αναρατωθήκανε οι κ.κ. του selective

geokalp είπε...

εξαιρετικό άσμα, αντάξιο!

Ζάχαρη είπε...

ολες οι σχεσεις περνανε δυσκολιες :)