3 Ιουλ 2011

για την μεταδοτικότητα

XrimaNews.gr : "Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει πάνω από δέκα γερμανικές τράπεζες του δημόσιου τομέα, γνωστές ως Landesbanken, καθώς εξασθενεί η πολιτική βούληση για την παροχή βοήθειας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα.Το είδος των τραπεζών αυτών υπάρχει μόνο στη Γερμανία."

The plan is to suck Greece dry, not to bailout Greece, but rather to bailout the banks that to lent Greece.
σημ.Η Ελλάδα είναι ο καπνός που πίσω του κρύβεται το πρόβλημα.

εδώ Ο κύριος κίνδυνος για την Ισπανία δεν είναι η "μόλυνση" από την Ελλάδα, αλλά περισσότερο απο τα εσωτερικά εγχώρια ζητήματα που έρχονται στο προσκήνιο: Η υψηλή ανεργία, τα τοπικά δημοσιονομικά ελλείμματα , το συνεχή κίνδυνο να τονίσω των τραπεζών απο την αγορά κατοικιών και τα συνολικά ζητήματα της χρηματοδότησης για τις τράπεζες που είναι ένα πανευρωπαϊκό θέμα.

και εδώ  Σχετικά με την μεταδοτικότητα του ελληνικού προβλήματος : Το spread είναι τώρα κάτω στο 2,35 μετά το ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων στον απόηχο της ελληνικής διάσωσης, και τίποτα δεν έχει αλλάξει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, ή Ελλάδα.
Η θεωρία της μεταδοτικότητας είναι ότι μία χώρα είναι άρρωστη και αυτό εξαπλώνεται. Ωστόσο, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ισπανία είναι ήδη άρρωστες.Δέν μπορούν να μολυνθούν, επειδή έχουν ήδη μολυνθεί.

σημ.το ίδιο φάνηκε και στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: