26 Ιουν 2011

όνειρα και εφιάλτες

 Alexey Titarenko -City of shadows

Βρήκα σήμερα ένα κείμενο, που μου φάνηκε σαν κανονική walk to the wild side (εδώ είναι πάντα ).
Eφιάλτης καλοκαιρινής νύχτας: "«Θέλετε να περάσετε;» τον ρώτησε ο γενειοφόρος, σε άψογο πληθυντικό, εμφανώς δηλωτικό ειρωνείας. «Μάλιστα» απάντησε ο ταλαίπωρος επιφυλακτικά, τρομαγμένος από την αυτοπεποίθηση του ερωτώντος. «Ωραία», του είπε ο γενειοφόρος. «Μια μούντζα στη Βουλή, και περνάτε». Ο άνθρωπος στο μηχανάκι, διστακτικά, μούντζωσε άνευρα. «Α όχι έτσι, ζωηρά!» τον παρατήρησε ο γενειοφόρος. Ο ταλαίπωρος, προφανώς για να τελειώνει, έριξε τώρα μια μούντζα γενναία. Οι παραστεκάμενοι χαμογέλασαν επιδοκιμαστικά και ο γενειοφόρος σήκωσε το τέιπ, λέγοντας του ταλαίπωρου: «Περάστε. Καλή σας διαδρομή!» Μετά κατέβασε το τέιπ, κλείνοντας τον δρόμο του επόμενου, και άρχισε να τον υποβάλλει στην ίδια δοκιμασία.

σημ.Δεν έχει σημασία με ποιά πλευρά είμαστε ο καθένας .Είναι μεγάλη η πίεση ,και τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια. Ένα όμως είναι ξεκάθαρο: το μακρύ καλοκαίρι της αυταπάτης-μερικοί το λένε μεταπολίτευση- τέλειωσε,και μαζί του τέλειωσε και η εξίσωση και η ευκολία της συνενοχής.Φοβάμαι ότι τώρα αρχίζει η ξεκάθαρη ενοχή του καθένα.

Ο Σ.Ράμφος ,πρόσφατα θύμησε ότι μετά την Αντίσταση ήρθε ο Εμφύλιος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αληθινό είναι ή ειρωνεύεται το επιχειρούμενο καπέλωμα στο συνταγμα;
δεν κατάλαβα.
@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

καλημερα αλλενακι
Εγω βλεπω την βια να γεννιεται και δεν ξερω αν θα στραφει μονο εναντιων οσων φταινε.Η ελλειψη κεντρικης εξουσιας θα αρχισει να δινει αποτελεσματα.

Το καπελωμα ειναι δεδομενο .