24 Φεβ 2011

this world never existed before

Ψάχνουν για λύσεις οι οικονομολόγοι, ακόμα αυτοκαταργούνται, αλλά επιμένει στο μυαλό μου η φράση "this world never existed before"...

imerisia Την ώρα που η κρίση διεθνώς δεν έχει ξεπεραστεί η οικονομία των ΗΠΑ πασχίζει να ξεκολλήσει τυπώνοντας χρήμα κι αυξάνοντας τα χρέη, η Ευρώπη βρίσκεται πνιγμένη στην ύφεση και στα κρατικά χρέη και ο αναδυόμενος κόσμος είναι τόσο εύθραυστος, αφού στηρίζεται αποκλειστικά στην κατανάλωση του υπόλοιπου κόσμου η οποία περιορίζεται. 


Αφρική:  Δεν πρέπει να μένουμε στην επιφάνεια των πραγμάτων.Με πληθυσμό περίπου 1 δισεκατομμύριο, η αφρικανική ήπειρος είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό ήπειρος μετά την Ασία. Οι Αφρικανοί που βγαίνουν από τη φτώχεια γίνονται υποψήφιοι πελάτες. Παράλληλα, οι αφρικανικές επιχειρήσεις που αναπτύσσονται γίνονται επίσης υποψήφιοι πελάτες, καθώς και συνέταιροι, συνεργάτες, προμηθευτές, στόχοι για εξαγορές και συγχωνεύσεις, ακόμη και «μνηστήρες» άλλων εταιρειών. Από το 2003 έως το 2008, τα ετήσια έσοδα των 40 Διεκδικητών της Αφρικής σημείωσαν ετήσια αύξηση της τάξης του 24 τοις εκατό, ενώ το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 11 τοις εκατό για το δείκτη Standard&Poor΄s 500, 9 τοις εκατό για τις εταιρείες του δείκτη Nikkei 225 και 10 τοις εκατό για τον DAX 30. Τα εκτελεστικά στελέχη της Δύσης πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι στην Αφρική μπορούν να βγάλουν πολλά χρήματα.
  
Από την άλλη άν ψάξουμε την ιστορία ,Déjà Vu All Over Again εδώ.Τ'ι είναι αυτό που κάνει πράγματα που επαναλαμβάνονται να μην είναι ίδια; Το ότι ,τώρα είμαστε όλοι δήθεν συνένοχοι -γνωρίζουμε πώς...   (το λινκ του sawas)

Creedy: "Die! Die! Why won't you die?... Why won't you die?" 
V: "Beneath this mask there is more than flesh. Beneath this mask there is an idea, Mr. Creedy, and ideas are bulletproof."
V for Vendetta

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

@μιλώντας γιά επανάληψη

http://en.wikipedia.org/wiki/1973_oil_crisis

archaeopteryx είπε...

Κι όμως... Έχει και από το 1900, και από 1930, και από 1967, και από 1814. Και από μεταπολεμικό Σουέζ...

Και πότε ήταν η τελευταία φορά που τασκώθηκαν Αραβες (Σούνηδες) με Πέρσες (Σιίτες;)

Οι Ρώσοι κάπως απουσιάζουν (αν απουσιάζουν... κι αν οι Ιρανοί δεν είναι πρόξυ τους)

Ζάχαρη, απορώ πώς, μα πώς, δεν βλέπει ότι η Πράσινη Ανάπυτξη είναι η λύση! Όσο για την ιστορία του κόσμου, έχω το τελευταίο της κεφάλαιο εδώ: http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/05/blog-post_11.html

και από τα πρωτα της κεφάλαια στο http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html

Ζάχαρη είπε...

@archaeopteryx
Α,ο Γιοσκα μιλησε πρωτος :)

Ολα ειναι οπως τα λες ιστορικα.Εκεινο που αλλαζει νομιζω ειναι οτι τωρα το καταναλωτικο επιπεδο των κοινωνιων ειναι υψηλοτατο πλεον.Και δημιουργει μια συμπεριφορα που αλλαζει τα δεδομενα ως προς την σταση του κοσμου και την επιθετικοτητα του Κεφαλαιου.Τι ειδους εντασεως θα ειναι...
Με λιγα λογια εχει φαγητο απο οπου θα φανε ολοι και μετα αντε να βρεθει το θυμα που θα εξεγερθει.
Κοιτα τι παραμυθι επεσε 'μαζι τα φαγαμε"...

Κατι ειναι αλλιως-στο ιδιο πλαισιο της ανθρωπινης μοιρας.

archaeopteryx είπε...

Σε αντίθεση με φήμες, δεν ζούσα το 1900, αλλά από το λίγο που χαζεύω, ήταν πιο καταναλωτικοί από σήμερα σε σχέση με τα προηγούμενα 50 χρόνια τους. Και με πόλεμο συναλλαγμάτων... Πολλά κοινά..

ΤΟ ηξερες ότι η Ζήμενς ήταν από τους αρχικούς χρηματοδότες της GE??

Ζάχαρη είπε...

Οχι.Πολυ καταναλωτικοί καποιοι ναι,αλλά λιγότεροι ίσως οι καταναλωτες.Μικροτερες οι αγορες,και πιο προστατευτικες,αρα περισσευανε εμπορευματα.Αρα πολεμοι.

Ανώνυμος είπε...

Μάθημα ιστορίας
http://orestios.wordpress.com/2010/08/23/%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82/
Δώσε βάση στα αίτια της κρίσης

Ζάχαρη είπε...

@Ορεστιε
Πολυ καλο,αλλα ειναι μια καινουργια ανεργια,δεν ξεκινα απο το εμποριο μονο.Αλλα κυριως απο το σοσιαλιστικο-υπερβολικο κρατος.Το κρατος δεν μπορει να δημιουργησει απασχοληση πια.Αυτο δεν λυνεται με πολεμο και κατστροφη εμπορευματων ουτε με μειωση πληθυσμου απλως.

Εξαλλου τοσοι νεκροι διπλα,δεν ειναι πολεμος;

Ανώνυμος είπε...

Το βίντεο μιλά για παραγωγή και όχι για εμπόριο. Είναι απόσπασμα από μια τηλεοπτική μεταφορά ενός έργου του Kurt Vonnegut.
Συμφωνώ πως το σοσιαλιστικό κράτος υπάρχει και πλέον δεν μπορεί να παράγει απασχόληση καθώς το ίδιο απασχολείται με την διάσωση εταιριών που στηρίζονται πάνω στο κορπορατίστικο μοντέλο οικονομίας.
Αυτό το μοντέλο θέλουτμε να αλλάξουμε. Το μοντέλο που παράγει πια μόνο ζόμπι.