10 Φεβ 2011

annus mirabilis



'Μην περιμένετε τον Μάρτιο θαύματα, αναφέρει σιβυλλικά κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος, συμπληρώνοντας: 'Φοβάμαι ότι η Ευρώπη δεν θα βιαστεί να δώσει δάνεια στην Ελλάδα για να μειώσουμε το χρέος μας'.Οι σθεναρές αντιδράσεις για αύξηση των κονδυλίων από την πλευρά της Ολλανδίας και της Αυστρίας (δύο χώρες με αξιολόγηση 'ΑΑΑ') εξηγούν το 'μικρό καλάθι' που κρατάει πλέον η Αθήνα. Η Αυστρία και η Ολλανδία θεωρούν ότι, εάν η Ε.Ε. προσδιορίσει το ακριβές ποσό της αύξησης του EFSF, οι αγορές θα σπρώξουν χώρες όπως η Ισπανία προς τον μηχανισμό.



annus mirabilis είναι όμως η εποχή αυτή για τον αραβικό κόσμο,γιατί να έχεις χρήματα δεν είναι το πάν.
Αμέσως δημιουργείται και η ανάγκη να έχεις την ελευθερία να τα ξοδέψεις όπως θές.Και βέβαια όλο και κάποιοι θα θέλουν να σε βοηθήσουν σε αυτό.
...Egypt and Tunisia have just sent a sobering message to China and other authoritarian regimes around the world: don’t count on economic progress to keep you in power forever.εδώ
........
«Να καταπολεμούμε την τυραννία και την καταπίεση όχι μόνο με τον λόγο μας αλλά και με την ίδια μας τη ζωή» έγραφε o Στρατής Τσίρκας μαζί με τον ποιητή Λάγκστον Χιούζ σε μια συνάντησή τους.
Ο Τσίρκας που περιέγραψε στις Ακυβέρνητες Πολιτείες  την μεταπολεμική Ελλάδα -που ακόμα ακυβέρνητη είναι - και ο Χιούζ που έγραψε ...
"Κλαίουμε ανάμεσα στους ουρανοξύστες,όπως θρηνούσαν οι πρόγονοί μας ανάμεσα στα φοινικόδεντρα της Αφρικής.Γιατί είμαστε μόνοι,είναι νύχτα και φοβόμαστε."
σημ.και οι δυό ήταν κομμουνιστές που αποκηρύξαν την κομμουνιστική ιδεολογία.

Τυρανία είναι και ο φόβος.Και κυρίως ο φόβος του εαυτού μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι και η ταχύτητα που εχει αποκτήσει το "σύστημα" ξαφνικά

@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

@ αλλενακι,παγκοσμιοποιηση γαρ...εδω τα χρηματιστηρια ενωνονται πλεον (Λονδινο-Τοροντο)

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=1132608

μμμ...

archaeopteryx είπε...

Όσον αφορά στο χρέος, μπορεί να το πούνε έτσι, να το κάνουν αλλιώς, θα καταλήξει σε κούρεμα, αλλά το χειρότερο σενάριο είναι να γίνει de facto όταν θα πούμε "δεν έχουμε".

Επειδή ακριβώς δεν έχουμε, και επειδή θα πάμε εκεί νομοτελειακά , θα έπρεπε εμείς να πάρουμε πρωτοβουλία κίνησεων.

Οι αναδιαρθρώσεις είναι περίεργα ζώα. Εάν κάποιος δεν πάρει πρωτοβουλία, με δύναμη και πειθώ, ΔΕΝ πετυχαίνουν και καταλήγουν σε διαλυση. Εάν υπάρχει κάποιος δυνατός, η λογική είναι απλή έχει γραφτεί κατ επανάληψη (αλλα ποιος καταλαβάίνει)

Δεν υπάρχει δυνατός. Η Γερμανία που είναι δυνατή, δεν έχει καμία όρεξη να φάει το εσωτερικό πολιτικό κόστος. Η Γαλλία που είχε (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) το μεγάλο πρόβλημα, περιμένει από την Γερμανία... Φαντάσου να ξεκινούσε πόλεμο η Ρωσία τι μήτινγκς θα είχαν...

Όταν δεν υπάρχει δυνατός (η Κομισιον και η ΕΚΤ είναι βιτρίνες) ο δυνατός είναι αυτός που χρωστάει.

Αλλά εμείς δεν τολμάμε, δεν αφήνει ο Λάτσης, ο Κωστόπουλος, δεν αντέχει ο Σάλας, ποιός ξέρει. Εμείς δεν τολμάμε να κάνουμε το προφανές. Εμεις απλά παραμυθιάζουμε τον κόσμο και περιμένουμε.

Τι περιμένουμε; Μια κρίση μεγάλη που θα μας διαγραψει τα χρέη ντε φακτο. Αλλά αυτές οι κρίσεις συνηθως έχουν κανόνια και αίματα.

Ζάχαρη είπε...

Oυτε περιουσια εχουμε.Αναγκαστικα αυτο το αιμα που λες θα ειναι για την εθνικη κυριαρχια...

Ανώνυμος είπε...

H Τυραννία δημιουργεί τον φόβο, ο οποίος γεννά τα δικά μας τέρατα.

Ζάχαρη είπε...

πολυ πιθανο τωρα που το λες...