26 Δεκ 2010

κύκλοι της ζωής

Economist's View: "As you can see, the fundamental issues of public policy haven’t changed since Victorian times".Αναρωτιέται ο Κρούγκμαν τί άλλαξε απο την νοοτροπία της βικτωριανής εποχής όπου ο Έμπενέζερ Σκρούτζ ήταν ο κακός πλούσιος και ο Ντίκενς ...αριστερός συγγραφέας .Γιατί άραγε η Αριστερά να έχει εξαφανιστεί αφού η αριστερή σκέψη είναι αιώνια ;Και για πόσο η ζήτηση για αυτή θα μένει ανικανοποιήτη;

φούσκα :Ghost-town China
the Kangbashi district remains nearly empty five years after construction began  εδώ

 China Fails to Sell All 3-Month Bills - MarketBeat - WSJ: "China’s Ministry of Finance failed to attract enough bids to sell all of the three-month bills it planned to sell in an auction Friday, as a liquidity squeeze hurt investor demand for new debt offerings.
Η Κίνα δανείζεται με 3,68%, αγοράζει Ελληνικά ή Πορτογαλικά ομόλογα με επιτόκιο 5,5% ....... και η ζωή συνεχίζεται.Άν η Κίνα δεν είναι απλά ενα διάλειμμα και αντιμετωπίσει την επερχόμενη επανάσταση των σκλάβων ας ξεχάσουμε την μέση τάξη και τα εργατικά δικαιώματα και την παλιά δυτική κουλτούρα μας.

Κέρδος: "Εάν ένα κράτος της ευρωζώνης χρεοκοπήσει, θα ακολουθήσει νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και παγκόσμια ύφεση, αποφαίνεται το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας (HWWI), που εδρεύει στο Αμβούργο. Πράγμα που σημαίνει ... ότι δεν πρόκειται οι θεσμοί της ευρωζώνης να αφήσουν οποιαδήποτε χώρα να φτάσει σε αυτό το σημείο...
Γι' αυτό, προφανώς, θέλοντας και μη, οι προβληματικές χώρες «σύρονται» στον μηχανισμό της τρόικας και με την υπογραφή του μνημονίου χάνουν τη νομική δυνατότητα να κηρύξουν πτώχευση, αφού τον λόγο έχουν πλέον οι πιστωτές..."

Άρα δεν υπάρχει ασφαλέστερη πρόβλεψη από το να ποντάρει κάποιος στην ελληνική σωτηρία...
( να μην ξεχνάμε ότι οι κύκλοι της ζωής... προβλέπουν και Ανάσταση).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα απ'όσα λέει το μνημόνιο.Θα μας έσωζαν έτσι κι αλλιώς για να σώσουν τους εαυτούς τους.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο φωνάζουμε τόσο καιρό φίλε.

archaeopteryx είπε...

Η αριστερή σκέψη... Τι ακριβώς είναι... Εάν ταυτίζεται με το κράτος πρόνοιας, κατα κάτι θεωρίες που κυκλοφορούν (όλο θεωρίες είμαστε) είναι φτιαγμένο για να χρεοκοπήσει και να έρθει η απόλυτη καταστολή. Αν θες τα πιστέυεις..

Τι έγινε με τις απώλεις τα Χριστούγεννα. Παλιά υπήρχαν εμπροσθογεμή τουφέκια που έβαζες χοντό αλάτι πάνω αποό το μπαρούτι. Τώρα έχει λαστιχένια φυσίγγια που τσούζουν πολύ μέχρι τα 15-20 μέτρα (λένε δεν τα ξέρω)

Ζάχαρη είπε...

Μπα,αριστερη σκεψη πιο πολυ φανταζομαι την ανατροπη σε βαρος τυπων σαν τον Εμεπενεζερ.Θεωριες διανομης και τα λοιπα.Ρομαντικο ε;

Οσο για τα φυσιγγια ...προετοιμαζομαστε.

Ανώνυμος είπε...

Στην Κίνα η φούσκα ξεφούσκωνε καθώς φούσκωνε, φοβερή η φωτο με τα μισοτελειωμένα κτίρια.
Καλημέρα!
@αλλενάκι