8 Δεκ 2010

συναισθήματα

Kατά μια άποψη εξουσιαστικός λόγος είναι εκείνος που παράγει το λάθος άρα και την ενοχή αυτού που τον εισπράτει.Αυτό αφορά τα όσα γίνονται εκατέρωθεν με τις επισκέψεις και τις εκδηλώσεις,όλο αυτό τον καιρό,σε επίπεδο συμβολισμών και μόνο,ώστε να περνά η ενοχή αλλά να μην συμβαίνει τελικά και τίποτα.Μόχλευση στα συναισθήματα.Μόχλευση και στην βία.
Όσο λείπει το πάθος,άρα η απόλαυση έχει πέσει κατακόρυφα, η ψυχολογική βία επενεργεί και κομματιάζει την πραγματικότητα σε μικρά γεγονότα,φευγαλέα.

H.C. Βresson

Εχουμε  «κυριαρχία του παντοτινού παρελθόντος» Γιατί τελικά εκτός απο τις κονωνικές τάξεις υπάρχει και το dna.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζάχαρη, "κυριαρχία του παντοτινού παρελθόντος".
Στον καιρό της παγκοσμιοποίησης τα λόγια αυτά αποτελούν τον καταλύτη της διάλυσης της.

archaeopteryx είπε...

Και να ήταν και το παρελθόν αντικειμενικό, ή αναλυτικό, ή κυνικά ειλικρινές, να βγάζαμε συμπεράσματα για το παρόν ή το μέλλον. Και το παρελθόν μας κουβάρι.

Για γράψε στο διαδίκτυο ιστορίες από τους Παλαιολόγους ή τον Θεοδόσιο τον "Μέγα", να δεις καυγά...

Όσο για DNA... Αν κάναμε τα 2 τεστ που σου λένε το πατρικό και το μητρικό DNA ($100 το ένα από το National Geographic -- National Geographic genographic project (ενδιαφέρον σάΪτ)... Δες και τα δημοσιεύματα για το θέμα στην Ελλάδα, Μέση Ανατολή, και Ευρώπη. Μόνο εκπλήξεις! Βέβαια (μιλάμε για "ίχνη" πριν 20 και 30.000 χρόνια).

Ζάχαρη είπε...

Nαι,καυγαδιζουμε με βαση τις ιστοριες που μας εχουν πλασαρει κατα διαστηματα.Και οι καυγαδες μας εκτος θεματος ειναι.Το ιστορικο γεγονος εχει το προνομιο της μοναδικοτητας
μιας και δεν επαναλαμβανεται.Αγαπαμε αυτο που δεν θα ξασυμβει οπως λεει ο Λε Γκοφ -Ιστορια και Μνημη-και το αντιμετωπιζουμε προνομιακα εξ ορισμου,Αρχαιε.

Ορεστιε
Δεν ξερω νομιαω οτι η παγκοσμιοποιηση ειναι ενα επαναλαμβανομενο ιστορικα γεγονος.

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό και οι διάφορες Conspiracy Theories πιάνουν τόπο,γιατι ξυπνανε αρχαίες μνήμες.