30 Νοε 2010

Le Penseur

Ο Jim O’Neill, πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management στο αμερικανικό πρακτορείο  CNBCcapital .
"Νομίζω ότι πρέπει να το κάνουν πολύ γρήγορα. Αυτό που πραγματικά ανησυχεί είναι ότι η Ιταλία πλήττεται για πρώτη φορά", δήλωσε ο O’Neill μετά την άνοδο των spreads των ιταλικών δεκαετών ομολόγων έναντι των γερμανικών σε ιστορικό ρεκόρ (Ευρωζώνης) σήμερα.«Είναι προφανές ότι το χρέος της Ιταλίας είναι περίπου το 25% του ΑΕΠ της Ευρώπης. Αν η Ιταλία αρχίσει να δημιουργεί τον ίδιο πανικό – θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Πρέπει να αποτρέψουν κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.


Οι 100 κορυφαίοι στοχαστές για το 2010, στο περιοδικό “Foreign Policy”και Γ. Παπανδρέου ( στην 79η θέση).
Ένας πίνακας επιπέδου  Νταλί,αντί για ένα γλυπτό του Rodin.


7 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Οι εκφραστές της Νέας Τάξης. Οι υπάλληλοι της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης. Προφανώς πρέπει να το ασπάζεσαι για να είσαι στην λίστα. Δημοκρατικούς βλέπω πολλούς, και αριστεροσοσιαλίζοντες "Ευρωπαίους" και τους συνήθεις τριτοκοσμικούς... Δες το μακρυνάρι που έγραψα στον άλκιμο... Δένει.

Ζάχαρη είπε...

Συμφωνω με την ψυχολογικη αναλυση του ΓΠ στον Αλκιμο και το οτι δεν ειναι κακος.Ο Ταλεϋράνδος ειχε πει για ενα γεγονος "ηταν χειροτερο απο κακο ηταν λαθος".Ειναι λαθος ο ανθρωπος για εμας και για τον ιδιο.Και το ξερει.
Τωρα οι υπολοιποι...Ο Κλιντον νομιζω ,η Χιλαρι,η Μονικα ;

archaeopteryx είπε...

Ο τίτλος της φωτό, δεν είναι

meet the TOP global THINKERS, αλλά
meet the top GLOBAL thinkers

παίζουν με λέξεις

Ζάχαρη είπε...

Ουτε world που αφορα καλιστεια αλλα global που ειναι οικονομιστικος ορος και αφορα εξουσια.Ο ΓΠ μας εχει προετοιμασει παντως,με την παγκοσμια διακυβερνηση,οπως τα μικρα παιδακια που λενε το ποιημα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.politis-gr.com/?p=8085

Ζάχαρη είπε...

Ανωνυμε ειναι τρομακτικο...Ο ανθρωπος ειναι μοιραιος.

nikos είπε...

Πειραιάς 30/11/2010
ΑΙΤΗΣΗ / ΑΠΑΙΤΗΣΗ

Θέμα: Κορυφαίοι οικονομολόγοι, Έλληνες και ξένοι, υποστηρίζουν ότι ένα μέρος του χρέους μας είναι επαχθές (καταστροφικά δάνεια με τοκογλυφικά επιτόκια που δεν εμπίπτουν στο ελληνικό δίκαιο) και ότι έχουμε δικαίωμα ως χώρα να μην το αναγνωρίσουμε (παραγραφή του χρέους).
Επειδή η αναδιάρθρωση του χρέους μας πρέπει να γίνει άμεσα, για να σταματήσει να ανταλλάσσει η Ελλάδα εκκρεμή χρέη, που είναι νομικά και λογιστικά εύκολο να αναδιαρθρωθούν με συμφέροντες όρους, με νέα δάνεια που είναι δύσκολο ή αδύνατο να αναδιαρθρωθούν,
ΖΗΤΩ
Να ανοιχτούν τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να δει η κοινωνία τι πραγματικά συμβαίνει με το χρέος. Ποιο μέρος είναι απεχθές, ποιο παράνομο, ποιο παράτυπο. Να δούμε επίσης ποιοι έχουν τις ευθύνες για/και να τους επιρριφθούν.
Επίσης,
ΖΗΤΩ
Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που πήρε η Eurostat και υπολόγισε το έλλειμμα για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ (Η Eurostat -Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία-, ενώ είναι ο κορυφαίος ελεγκτικός μηχανισμός, προχώρησε σε τρίτη αναθεώρηση του ελλείμματος. Και, σημειωτέων, αναθεώρησε τα αποτελέσματα που η ίδια είχε βγάλει).
*“Στόχος της υπηρεσίας OpenGov.gr. είναι η άμεση ενημέρωση του πολίτη ώστε να μπορεί νασυμμετέχει άμεσα”. Πρέπει να γνωρίζουμε το πρόβλημα για να το επιλύσουμε.
Η αιτούσα
ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υπουργείο Οικονομικών, υπόψη κ. Υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου