Yes, that’s right: Ireland’s bailout is hurting its creditworthiness εδώ
Οι εκπρόσωποι της τρόικας μίλησαν για πρώτη φορά με σαφή τρόπο για το ενδεχόμενο να χρειασθεί είτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ είτε νέο επιπλέον δάνειο για να μη χρεοκοπήσει η ελληνική οικονομία υπό τις οδηγίες της.
Η ερμηνεία που δόθηκε από τις αγορές ήταν ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του Μνημονίου είναι τόσο αυστηρά και η μείωση που προκαλούν στην οικονομία είναι τόσο μεγάλη ώστε να δημιουργείται το σοβαρό ενδεχόμενο να μη μπορεί η ελληνική οικονομία να αποπληρώσει το χρέος της...Δηλαδή μπορεί να χρειασθεί είτε επιμήκυνση είτε νέο δάνειο (δηλαδή χρέος) για να αποφευχθεί αυτό για το οποίο εφαρμόζεται το Μνημόνιο τόσο καιρό, δηλαδή η χρεωκοπία.Μετά απο αυτό τα ελληνικά ασφάλιστρα κινδύνου πήγαν πάλι πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης, τα ιρλανδικα στις 570 μονάδες βάσης, τα πορτογαλέζικα πάνω από τις 480 μονάδες βάσης και τα ισπανικά στις 300 μονάδες βάσης.
ερώτηση:αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι τόσους μήνες για τα οικονομικά μας;
ερώτηση:Δεν τα ξέρανε αυτά πρίν;
.............
δύο χρονοδιαγράμματα του εγχώριου χρέους και κάποιες σκέψεις απο τον athnestock
χρονοδιάγραμμα λήξης χρέους την ...μακρινή 31/8/2008
χρονοδιάγραμμα λήξης χρέους την 31/10/2010
"Το σπριεέεεντ παραμένει στις 900μον. γιατί έχει μάτια στραμμένα προς το βου διάγραμμα. Δικαίως είμαστε υποψήφιοι για αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους.
Το ΧΑ άγεται από την ασφυξία του βου διαγράμματος, εν μέσω της σχέσης κράτους-δανεισμού-κατοχής ομολόγων από τις τράπεζες και βέβαια της σοβαρότερης ύφεσης της εγχώριας οικονομίας τουλάχιστον από τη περίοδο 1981-1983.
Ότι κι αν ακούγεται περί αναδιάρθρωσης μπορεί να επιλυθεί μάλλον μόνο πολιτικά, καθώς, δεν υπάρχει τίποτε αυτή τη στιγμή που να δείχνει ότι μπορούν να αποπληρωθούν τα €36δισ. του 2013 και τα €48δισ. του 2014."
6 σχόλια:
με απλά λόγια:
τα νούμερα και το γενικότερο περιβάλλον δείχνουν ότι σήμερα είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι πριν το μνημόνιο - ειδικά σε συνδιασμό με το ότι το νέο χρέος των 110δισ. έχει ενυπόθηκη περιουσία του κράτους, ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΟΧΙ
ωραίος και ο σημερινός greek rider με ατάκες του Παπαδόπουλου
To διαβασα σε εσενα.Ειναι μεγαλη ανησυχια για τις υποθηκες σε συναρτηση με οσα ακουγονται για το Αιγαιο.Ο Μαρκεζινης φωναζει καιρο,αν και κανεις δεν ξερει τι πρεσβευει ο καθενας πλεον.
Καλος ο Greek rider οντως.Ομως ο παπανδρεισμος σαν ασθενεια δεν χρεωκοπει ευκολα.
Αιγαίο: σε όλα υπάρχουν όρια
α. μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα να συνεκμεταλλευτούμε (50% Αμερικάνοι, από 25% εμείς με τους τούρκους) με τους τούρκους το πετρέλαιο του αιγίου που κατά 80% είναι στη δικιά μας μεριά
β. να αποσπαστεί μέρος της θράκης μάλλον υπάρχει θέμα
αλλά ας το γράψω ωμά:
ένας βρέθηκε με λεφτά το 1700μ.Χ. και τα δάνεισε ως τοκογλύφος σε ένα κράτος, το οποίο επί 300 χρόνια του γυρίζει το κεφάλαιο και πληρώνει τους (τοκογλυφικούς) τόκους
από τους τόκους, ο τοκογλύφος και όλη του η οικογένεια, πόσες φορές έχει πάρει πίσω το αρχικό κεφάλαιο;
και τώρα, που έγινε "αγορά" και έχει μαζέψει όλο το χαρτί, λέει "δε σου δίνω άλλο γιατί είσαι αφερρέγυος" και βάζει μπροστά άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς
Ειναι περιεργη η χρονικη συγκυρια (peak oil) και ο συσχετισμος δυναμεων για να πεις ουφ! ΑΟΖ το λενε.
η ΑΟΖ επιλύει χωρίς δικαστήρια το θέμα της υφαλοκρηποίδας
επίσης, ρυθμίζει θέματα συνεκμετάλλευσης όλων των ειδών (ψάρεμα, πετρελαιο κλπ) χωρίς προβλήματα
ακόμα, σου δίνει δυνατότητα να έχεις θαλάσσιο χώρο ακόμα και 200 ν.μ.
δεν είμαι σίγουρος ότι η ΑΟΖ θα αρέσει στη Τουρκία
πρόσθεσε παρακαλώ σε αυτό την χτεσινή ανακοίνωση περί της ....υπερίσχυσης των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών κι η κατάργηση του δικαιώματος του εργαζομένου να επιλέγει την ευνοϊκότερη σύμβαση και η μη καταβολή του «συνήθους μισθού» στις επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών ενώσεων «επιβλήθηκαν τον Αύγουστο -με την πρώτη αναθεώρηση του Μνημονίου- από τους τραπεζίτες, ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις μεγάλες εταιρείες», σύμφωνα με πηγή που μετείχε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Επαναλαμβάνουμε : «επιβλήθηκαν τον Αύγουστο
http://roides.wordpress.com/2010/11/25/25nov10/
Δημοσίευση σχολίου