28 Οκτ 2010

yes...

Ο εορτασμός του 'Όχι στην εποχή του yes' ήταν πραγματικά η πιό αμήχανη επέτειος που θυμάμαι για άρχοντες και αρχόμενους,'νεοσυνένοχους' .Εκείνη η κακιά βροχή στο πρόσωπο του φανερά σε δύσκολη θέση Βενιζέλου, σαν να τον εκδικείται...Οι εθνικές ενδυμασίες ,λίγες -όλα ήταν λίγα-και εξορισμένες στο πλάνο,δεξιά άκρη...Πολύ ενοχή παντού.
Καιρός ήταν...


Πάλη για την εξουσία στη ΕΚΤ. Dominique Strauss-Kahn,ο Trichet που φεύγει ο επικεφαλής της Bundesbank ο Axel  Weber
Όταν τελειώσει αυτό θα αντιμετωπιστεί και αυτό:
«Ή όλα ή τίποτε». Ετσι χαρακτήρισε χθες ανώτατος διπλωματικός υπάλληλος στο Βερολίνο τη στάση που θα κρατήσει σήμερα στις Βρυξέλλες η Ανγκελα Μέρκελ στο θέμα της μεταρρύθμισης του Συμφώνου Σταθερότητας.«Ο μηχανισμός βοήθειαςπου στήσαμε ad hoc το 2010θα πάψει να ισχύει το 2013. Περαιτέρω παράτασή του αποκλείεται».  tovima

zerohedge Trading olives and feta cheese for submarines is a losing proposition
...H υποστήριξη της Ελλάδας είχε νόημα για την Γερμανία, όσο η χώρα δαπανούσε τεράστια ποσά σε εξοπλιστικά προγράμματα, στηρίζοντας τη βιομηχανία οπλικών συστημάτων της Γερμανίας, αλλά πλέον έχει γίνει σαφές ότι η «κούρσα» των εξοπλισμών τελείωσε, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει βέβαιη χρεοκοπία –το χρέος θα φθάσει το 150% του ΑΕΠ, οι πληρωμές τόκων θα απορροφούν 7,5%-15% του ΑΕΠ κάθε χρόνο, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα θα φεύγουν από τη χώρα, λόγω του τεράστιου εξωτερικού χρέους. Κάπως έτσι, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τελειώνει το… φέτα και ελιές για αγορές υποβρυχίων (όλως τυχαίως, η HDW αποφάσισε να εγκαταλείψει βιαστικά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά…).

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Νομίζω ότι οι Γερμανοί ήξεραν που θα πάει το δημοσιονομικό μας. Και εμείς το ξέραμε, αλλά άντε να έλεγες το 2000 "μην δανείζεσαι για τους Ολυμπιακούς". Θα έιχε την ίδια αντιμετώπιση με το να λές σήμερα "μην παίρνεις πράσινα δάνεια"

Ειδικά για τον Σκαραμαγκά, η δουλειά ήταν τα μετρητά για τα υποβρύχια και τίποτα άλλο.

Ζάχαρη είπε...

Η λογικη να στηνεις παγιδες παντα σε οδηγει να πεσεις μεσα ο ιδιος. Εκατερωθεν αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός νίκησε τελικά;