8 Οκτ 2010

η μηχανή



Capital: "«Τρομακτικό» χαρακτήρισε το δημοσιονομικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Alan Greenspan.
Τί θα μπορούσε να κάνει την αμερικάνικη μηχανή να πάρει μπροστά (άν όχι να κόβει χρήμα); Με ισχυρό δεδομένο το G20 ποιός θα κάνει πόλεμο; Tο deflation game τους βγαίνει τώρα;

Και ένα σχόλιο που διάβασα:το μέλλον θα φέρει την 'ανθρωποφαγία'. Τουλάχιστο θα προσπαθήσει.
Πράγμα που δημιουργεί κάποιες σκέψεις ταυτόχρονες σε σχέση με αυτό εδώ του Κουρελάριου.
Στο βάθος η Γερμανία...και  Λιού Σιαομπό-Κίνα σκούντησέ με ...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αμερική πρόκειται να διαλυθεί.
Τετέλεσται.

Ανώνυμος είπε...

Ζάχαρη, με την παραπομπή στον κουρελάριο, φαίνεται η φασιστική εκτροπή που παίρνουν τα πράγματα και είναι διατεθειμένοι οι σοσιαλιστές να εφαρμόσουν.
Ο Παρέτο ήταν οικονομολόγος του Μουσολίνι και κατ' επέκταση του Χίτλερ, γιατί ο Ναζιστής ηγέτης βάσισε το οικονομικό του μοντέλο στα φασιστικά πρότυπα.
Το φασιστικό μοντέλο τροποποιήθηκε στο συνέδριο της Βερόνα και οδήγησε στον τρίτο δρόμο για τον σοσιαλισμό και τον κορπορατισμό.
Η παγκοσμιοποίηση και όλη η συλλογιστική της βασίζεται πάνω στο σοσιαλιστικό μοντέλο του φασισμού και η κατεύθυνση είναι προς τα εκεί.

Ζάχαρη είπε...

Ορεστιε,συμφωνω για τον φασισμο,αλλα...ποτε δεν εκατσε,γιατι βλεπεις αυτο το πραγμα μειωνει την καταναλωση.Μια δηθεν ελευθερια αφηνει πιο πολυ κερδος.

Ανώνυμος είπε...

Στην φάση αυτή η κατανάλωση δεν είναι επιθυμητή. Είναι καταστροφική γιατί αν αυξανόταν θα εμπόδιζε το ξεπούλημα, που οι φωστήρες ονομάζουν ανάπτυξη.
Το ζήτημα είναι μείζον πολιτικό. Η κατανομή παρέτο σχετίζεται όχι μόνο με την οικονομία αλλά και με την πολιτική. Έχει να κάνει με την κατανομή της εξουσίας.
Η πολιτική εκτροπή που επίκειται προκειμένου να προστατευτεί ο σοσιαλισμός, αφού οδηγήσει στον ολοκληρωτισμό μάλλον θα καταλήξει στην ολοκληρωτική διαστροφή της εξουσίας.

Ζάχαρη είπε...

Το 80/20 ...ε;Συμφωνω για το παρον.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, το 80/20.
Η κοινωνία των αποχαυνομένων εξαθλιωμένων και των ολίγων εκλεκτών.
Σοσιαλισμός σε πλήρη εξέλιξη δηλαδή με όλες τις επιμέρους εκφάνσεις του (προ και μετά μαρξιστικές) σε διάφορα επίπεδα με παγκόσμια πια εμβέλεια.