Ολα, ή σχεδόν όλα, συνεχίζουν να (μη) δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο. Μόνο πιά ο κόσμος άρχισε να κοιτάει αλλά μην αγγίζει.Δέν ξέρω ποιός είναι εγκλωβισμένος οι άνθρωποι έξω ή οι κούκλες στην βιτρίνα; Αναγκαστικά είναι καιρός να φετιχοποιήσουμε κάτι άλλο (ο Θεός να μας φυλάει...) και να θεωρήσουμε όσα γνωρίζαμε σαν μέρος της ιστορίας και όχι σαν νομοτέλεια.
H μείωση της χορήγησης πλαστικού χρήματος είχε φανερά αποτελέσματα μαζί με τις περικοπές στα εισοδήματα.Ωστόσο θεωρείται οτι υπάρχει και πρόβλημα με την αποταμίευση στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία,που θεωρείται συνυπεύθυνο στην δημιουργία υψηλού χρέους γιατί εκτός των άλλων,η κυβέρνηση αναγκάστηκε να στραφεί στο εξωτερικό για την ικανοποίηση των οικονομικών της αναγκών.Τα επιτόκια των τραπεζών ήταν χαμηλά και τα καταναλωτικά δάνεια πιο άμεσα διαθέσιμα αποτρέποντας τον κόσμο απο την αποταμιέυση και την αγορά ομολόγων.
Ft "One of the main findings is that the financial liberalisation that took place in the 1990s and the process of monetary integration that led to the adoption of the euro in 2001 resulted in considerable credit expansion and fall in private savings. ....ECB working paper
για κάποιο λόγο μ'αρέσει αυτός ο Hieronymus Bosch...
.
.
4 σχόλια:
να φετιχοποιήσουμε κάτι άλλο ή κάποιον άλλο;
Αυτό που δεν κατανοήθηκε έγκαιρα ήταν, ότι το πλαστικό χρήμα είχε παραχθεί με βιοδιασπώμενα συστατικά, άρα και με συγκεκριμένη διάρκεια ζωής.
Όπως ακριβώς και οι σακούλες που δίνουν πλέον οι υπεραγορές τροφίμων και άλλων συναφών ειδών.
Μέσα σε λίγους μήνες αποσυντίθενται.
Στο πλαστικό χρήμα πήρε λίγο παραπάνω.
Η ουσία όμως παραμένει η ίδια.
Δεν μπορείς να το ξαναχρησιμοποιήσεις.
Για το καλό το δικό μας και του "περιβάλλοντός" τους.
@Το κυριοτερο ειναι η σχεση μας με την καταναλωση.Γιατι το 'κατεχω' αντικαθιστα το 'υπαρχω' που λεει και ο Ραμφος,νοων νοειτω.
@Ανωνυμε καλη ερώτηση,Εχει να κανει με την θρησκεια φανταζομαι εγω...
Για αυτο και ο παραδεισος του Hieronymus Bosch...
Δημοσίευση σχολίου