14 Αυγ 2010

Greek Recession

The EU/EC has proven to be no better than the Greek government’s unbridled and highly misleading optimism, and if anything is arguably worse over time!
Second-quarter GDP in Greece estimated to have fallen by 3.5% year-on-year
Record jump in Greek unemployment prompts that crisis could intensify social unrest zerohedge


Greek Recession λοιπόν και μάλιστα  με κάτι περίεργο όπως αναλύει ο δόκτωρ Money εδώ.Πάντως το φπα προχωρά ακάθεκτο πέρα απο κάθε λογική... Δέν φθάνει  βέβαια η ανοησία για να πετύχει εντελώς κάτι,χρειάζονται και οι καλοί τρόποι,και δυστυχώς φαίνεται ότι ξέμειναν απο αυτούς...Ο άνθρωπός τους στην Αθήνα ,δεν μπορεί να είναι πια και δικός μας.Δυο αφεντάδες είναι πολλοί.

Weegee για πάντα

 Όσο για εμάς είναι σάν να προσπαθούμε συνέχεια να διαλέξουμε το όνειρο που θα δούμε στον ύπνο που μας τυλίγει -έτσι και αλλιώς .Ψάχνουμε εκείνο με την ελπίδα και ξαφνικά εισβάλλει ο εφιάλτης.Ή μήπως,να ταιριάζει εδώ η απόφανση του Καστοριάδη,'τι υπήρχε μέσα στο 'παλιό' που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο 'προετοίμαζε το καινούργιο' ή αναφερόταν σ' αυτό;Παράλληλα σύμπαντα...η παρηγοριά.

15 σχόλια:

nikos είπε...

μα τι να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση-κλίκα .. ανεπάγγελτων και αργομίσθων ..την μόνη "λύση" που εφαρμόζουν στην "οικονομική κρίση" ...που οι ίδιοι εξήγγειλαν διεθνώς και με φαμφαρες είναι... η τεράστια αύξηση φόρων ..και το παραπάνω παράδειγμα είναι ενδεικτικό .. περιμένετε ακόμα .. αυτά είναι μόνο η αρχή .. πρόκειται για... σχιζοφρενείς εξουσιαστές...

nikos είπε...

με την σημερινή ύφεση κατά τα λεγόμενα τους 3,5% .. κατά την δική μου πάμε για 10% και βάνε ..να δούμε τότε ..την σχιζοφρενία τους ..και τον παπαγάλων στα ΜΜΕ .. ΣΒΉΣΤΕ της Τηλεοράσεις σας .. πετάξτε της ..κωλοφιλλαδες τους .. κρίμα το ρεύμα και το χαρτί που σπαταλάμε

nikos είπε...

μετά από το συνημμένο .http://pontokomicom.blogspot.com/2010/08/blog-post_9226.html. μην περιμένουμε .. πολλά

Ζάχαρη είπε...

niko.Αισθανομαι οτι εχουν ψιλομπερδευτει τωρα με το ΦΠΑ,γιατι ηρθε η ωρα της παραγματικοτητας.Σαν να πηδανε στο κενο απο μονοι τους.Οι μαζι με τους συμβουλους τους...

Ο νοών...νοείτω είπε...

Όσο ο άνθρωπος θα είναι δέσμιος των συν-ηθειών του, που τελικά δεν είναι δικές του αλλά έντεχνα επιβληθέντες, τόσο θα διαλέγει τα "όνειρα" που θα ήθελε να βλέπει.
Όταν θα έρθει το βράδυ εκείνο που θα τολμήσει να πει..."ας έρθει στον ύπνο μου αυτό που αποδιώχνω", τότε θα "ξυπνήσει" ο ίδιος μεν, αλλά διαφορετικός.

Καλησπέρα, και εσύ ακόμα εδώ;

Ζάχαρη είπε...

Μεγαλο θεμα νοων...νοειτω!O Nας ο μαθηματικος ειχε πει νομιζω οτι τα ονειρα και οι εφιαλτες μας ζουν οσο τα τρεφουμε,και κατι γνωριζε ειχε ψυχικη νοσο.
Ομως συμφωνω απολυτως οτι αν ονομασεις και διωξεις αυτο που σε τρομαζει γλυτωσες.Για ενα αρωστημενο λογο τρεχουμε πισω απο τους φοβους μας ισως για να τους νικησουμε.Ματαιο.

Και εγω εδω (υποχρεωσεις).Του διαδικτυου οι κολασμενοι...Καλο Σ/Κ.

nikos είπε...

http://bostopel.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Ζάχαρη είπε...

το διαβασα...

nikos είπε...

Ότι λάμπει δεν είναι...χρυσός.. καμία φορά... φωσφορίζουν και οι κώλοι... το σχέδιο Reisen 2 δεν θα περάσει

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Ο άνθρωπος τις προάλλες μιλησε πιο ξεκάθαρα απο ποτέ για τέταρτους δρόμους και παγκόσμια διακυβέρνηση. Ανεβάζουν το ΦΠΑ και τα πάντα δηλαδή, στα ύψη, ενώ ξέρουν πως δεν χρειάζεται οικονομικό πτυχιο για να ρίξεις αντί να ανεβάσεις ωστε να κινηθεί η αγορά.

Αλλά εννοείται πως δεν είναι αυτό που θέλουν.

Ζάχαρη είπε...

Πολιτη,
Ναι,αλλα απο το τιποτα βγαινει τιποτα ...

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Μα εκεί αποσκοπούν, στο τίποτα. Το μόνο καλό που ίσως βγει απο την κατάντια μας, είναι πως η Ελλάδα δεν θεωρείται πια γη της επαγγελίας για την μεταναστευτική λαίλαπα και ξαλαφρώσουμε λίγο απο το χάλι.

Ζάχαρη είπε...

Πολιτη,Ναι πολυ καλο νεο.Γη της επαγγελιας δεν ηταν ποτε,απλως ειμαστε στο σταυροδρομι.
Για αυτο ομως ειμαστε και ευαισθητοι στο θεμα,γιατι το μοναδικο μας κεφαλαιο ειναι ο πολιτισμος,που ακριβως εγινε εξ αιτιας αυτης της γεωγραφιας.

geokalp είπε...

είχα δει κάπου ότι θα πάμε με τις χρονοσειρές από το 2000 και όχι αυτές που άλλαξαν κάπου στα μέσα της δεκαετίας

είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μαγείρεμα, το είχα γράψει κάμποσες φορές πριν κάτι μήνες
πλέον, η αύξηση του πληθωρισμού μπορεί να μας πηδάει αλλά κάνει καλό στο ΑΕΠ και το ..μαγείρεμα
ενδέχεται σοβαρά να έχουμε αύξηση ΑΕΠ το 2011 (στα χαρτιά), τουλάχιστον προς το τέλος του

Ζάχαρη είπε...

Παντως ηδη μιλανε για μικροτερη μειωση για φετος...