21 Μαΐ 2010

πολύ γρήγορα

Κάποτε κατά λάθος λέμε το σωστό.'Οταν οι πίσω σελίδες μας,δέν αντέχουν και θέλουν να γίνουν πρωτοσέλιδο.


GAP«Εχουν δίκαιο οι διαδηλωτές»«Οι πολίτες έχουν δίκιο. Και εγώ θα διαδήλωνα στη θέση τους καθώς τα οικονομικά μέτρα που λάβαμε είναι επώδυνα» απάντησε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό είναι να αλλάξουμε τη χώρα» δήλωσε ο ΓΑΠ.

Θα διαδήλωνε εναντίον του εαυτού του!
Σε κατευθείαν ανάγνωση, αυτό τα λέει όλα...και να πάλι τα προβλήματα των λέξεων και η σημειολογία...

Μπορεί το ΔΝΤ να διευκρίνισε ότι δεν έχει θέσει ζήτημα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας, ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman ,όμως, στο blog του στους «New York Times», επιμένει ότι η προσαρμογή των μισθών είναι απαραίτητη στην ευρωζώνη. «Εφόσον οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν περάσει από τη ραγδαία ανάπτυξη στην κατάρρευση, η προσαρμογή πρέπει να γίνει προς τα κάτω. Οι μισθοί σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Λετονία, Εσθονία κ.λπ. πρέπει να μειωθούν κατά περίπου 20% με 30% ως προς τους μισθούς στη Γερμανία»...

Δέν χρειάζεται να το αναλύσει κανείς οικονομικά,μια βόλτα  στα καταστήματα ,ακόμα και της επαρχίας θα δείξει την κατεύθυνση του πράγματος.Μέσα σε 'ανατριχιαστικά' μερικές ημέρες οι προθήκες είναι πια αυτές.
Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί χωρίς εισπράξεις...
......................................
Αιτία της κρίσης στην Ευρώπη είπε η Μέρκελ: η δημοσιονομική αστάθεια των χωρών-μελών, με την οποία εκτινάσσονται ελλείμματα και δημόσια χρέη.... Oι τελευταίες- του Νότου -στερούνται «κουλτούρας δημοσιονομικής σταθερότητος», εν αντιθέσει με τους Ανατολικογερμανούς, που προσχώρησαν αμέσως σε αυτήν. Υπογραμμίζει ότι η κουλτούρα δημοσιονομικής σταθερότητος αποτελεί στοιχείο αδιαπραγμάτευτο για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης.
Στον ελλειπτικό απολογισμό της, η καγκελάριος παρασιωπά ότι εάν η ανατολική πλευρά της χώρας της ενσωματώθηκε με επιτυχία, αυτό δεν οφείλεται τόσο στην υποθετική  κουλτούρα δημοσιονομικής σταθερότητος όσο στις μαζικές μεταβιβάσεις πόρων από τη δυτική πλευρά προς την ανατολική, άνω των 100 δισ. ευρώ ετησίως κατά την πρόσφατη 20ετία, με αντίστοιχη συρρίκνωση των μεσογειακών προγραμμάτων 
Πράγμα στο οποίο η έλλειψη δημοσιονομικής σταθερότητας του Νότου βοήθησε πολύ. 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι αναλυτές βλέπουν ελαφρώς αυξημένη πιθανότητα να υποχρεωθεί η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιοργάνωση χρεών στα επόμενα 5 χρόνια

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/584885/ArticleNewsWorld.aspx

archaeopteryx είπε...

Θα μας τρελάνουν για να είμαστε πιο διαχειρίσιμοι.

Ανώνυμε, δεν χρειάζεται να είσαι αναλυτής για να το καταλάβεις ότι θα έχουμε και ρύθμισηξ και αναδιάρθρωση και διαγραφές.

Το έγκλημα του ΓΑΠ είναι ότι πρωτα μοιράζει τα διαπραγματευτικά του ατού, και μετά θα πάει σε διαπραγμάτευση (να θέμα)

Ανώνυμος είπε...

@ archaeopteryx
Όπως Dubai;;;

Ανώνυμος είπε...

Τα διπλά μηνύματα που χρησιμοποιεί το GAP είναι παλιό κόλπο για να αποπροσανατολίζει.

Ζάχαρη είπε...

@ αρχαιοπτερυγα διαπραγματευτικα ατου;

@ Ορεστιε
Σιγουρα προσπαθει να ειναι Και πονηρος.Αλλα δυστυχως υπερτερει η 'αφελεια'.

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς υπερτερεί η αφέλεια. Το έχω επισημάνει εδώ και καιρό. όταν το GAP αφήνεται ανεξέλεγκτο τότε φανερώνεται αυτό που λες. Σε ελεγχόμενες καταστάσεις το GAP εκφωνεί αυτά που του γράφουν.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Μανιασμένοι δημαγωγοί οι Παπανδρέου εδώ και τρεις γενιές. Ο γενετικός κώδικας του λακέ είναι επόμενο να εκφυλίζεται από γενιά σε γενιά. Έτσι ενώ ο παππούς της υποτέλειας πέτυχε να επιβιώσει ως "γέρος της δημοκρατίας", ο Αντρέας απαξιώθηκε στο τέλος της διακυβέρνησής του με σκάνδαλα, εμπόριο όπλων για προσωπικό-οικογενειακό πλουτισμό και ξεπούλημα της χώρας. Το εγγόνι εμφανίζεται πλέον ως πολιτικός κλόουν.
Μια κοινωνία, η οποία αρνείται να βγάλει συμπεράσματα ακολουθώντας τον καιροσκοπισμό, υποχρεώνεται να υποβαθμίζει τις επιλογές της όλο και περισσότερο βάναυσα στην σφαίρα του γελοίου.
Κρίμα για τις γενιές που αγωνίστηκαν πραγματικά. Η συνεχής κατολίσθηση στον γκρεμό της εθνικής υποτέλειας και διάλυσης, δεν πρέπει να αποτελέσει την τελική ανταμοιβή ποταμών αίματος.

Ζάχαρη είπε...

@ Μποτιλια
Η 'εκδικηση της μανας' παιζει επισης στην υπερπαραγωγη "Παπανδρεου".
Νομιζω οτι η κοινωνια μας ειναι βαθια καταθλιπτικη αρα δεν την ενδιαφερει η ζωη σαν συνεχεια.