5 Μαΐ 2010

δίλημμα

Στις 13 Απριλίου του 1924 έγινε δημοψήφισμα από την κυβέρνηση Παπαναστασίου για να επικυρωθεί η έκπτωση του βασιλικού θεσμού και η ανακήρυξη της αβασίλευτης Δημοκρατίας που είχε ήδη ψηφισθεί από την Δ΄ Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
Το ερώτημα του Δημοψηφίσματος δεν ήταν Δημοκρατία η Βασιλεία,αλλά ήταν Δημοκρατία η όχι Δημοκρατία(!)   πηγή
.......
Διαβάζω αυτές τις μέρες για την σκοπιμότητα ενός δημοψηφίσματος σχετικά με το IMF.
Μπορεί και να χρειάζεται,απλώς αναρωτιέμαι τελικά τι θα ρωτά το δημοψήφισμα στην πραγματικότητα;
Να καταλυθεί η κυριαρχία η να μην καταλυθεί;

Είμαστε ειδικοί οι  Έλληνες στα ανύπαρκτα απο ηθικής πλευράς διλήμματα.
Απλώς για να μεταφέρουμε τις ευθύνες μας στην ιστορία.


  • Εντάξει η Γή να γίνει κόκκινη αλλά είναι ανάγκη να αρχίσουμε από τον Παρθενώνα;
 ...........................
στο μεταξύ συνεχίζεται η ασάφεια.
euro2day.gr
Ανησυχίες, που απεικονίστηκαν χθες κατά τρόπο ιδιαίτερα έντονο στα χρηματιστηριακά ταμπλό της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ, καθώς τροφοδοτήθηκαν και από επίσημες προτάσεις, όπως αυτή της Γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με την παροχή της δυνατότητας «συντεταγμένου ή ελεγχόμενου χρεοστασίου» σε χώρες μέλη της Ευρωζώνης, με προβλήματα αντίστοιχα με τα ελληνικά. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση της κας.Μέρκελ κατόρθωσε με τη στάση της, για δεύτερη συνεχή φορά, μετά τη συστηματική κωλυσιεργία που επέδειξε στην επίτευξη συμφωνίας επί του τρόπου αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης, να σπείρει τον πανικό στις αγορές.  ......
Η κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Αγκέλα Μέρκελ στην Γερμανία, επιτείνει τις πιέσεις ώστε να επιτραπεί «ελεγχόμενο χρεοστάσιο» στα κράτη μέλη της ευρωζώνης, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος επανάληψης της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης. 

 ................
 Οι αγορές φαίνεται ότι έχουν πλέον λόγους να αμφισβητούν ακόμη και τις πραγματικές προθέσεις των βασικών παραγόντων του σχεδίου διάσωσης, δηλαδή της Γερμανίας. Αφορμή δίνουν τελευταίες δηλώσεις από την καγκελάριο Μέρκελ και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής της, που, όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο του το Spiegel, πασχίζουν να «πουλήσουν» στη διστακτική κοινή γνώμη της χώρας το σχέδιο διάσωσης, ενόψει των εκλογών της Κυριακής, όπου φαίνεται όλο και πιθανότερη η ήττα του κυβερνώντος συνασπισμού.

Τα στοιχήματα χρεοκοπίας της χώρας αποτυπώνονται με διαύγεια στην καμπύλη των επιτοκίων του ελληνικού δημοσίου χρέους: όπως φαίνεται σε χθεσινό διάγραμμα του πρακτορείου “Bloomberg”, η καμπύλη έχει έντονα καθοδική κλίση, δηλαδή οι αποδόσεις μειώνονται για τους τίτλους με τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Για τα δε διετή ομόλογα, η απόδοση «καρφώθηκε» στο εξωφρενικό 14%, που δικαιολογείται μόνο αν οι παράγοντες της αγορές «βλέπουν» σοβαρό κίνδυνο στάσης πληρωμών ή επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους πολύ πριν λήξει η διάρκεια του τριετούς προγράμματος σταθεροποίησης, που έχει συμφωνηθεί με τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

...................
Σε μεγάλες απώλειες υποχρεώθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, με τον Dow Jones να χάνει 225 μονάδες, καθώς επανήλθε στο προσκήνιο η φημολογία για πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ενώ αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για κλιμάκωση της κρίσης χρέους στον ευρωπαϊκό Νότο.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας για τον μηχανισμό των 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα δεν κατάφερε να αμβλύνει τις ανησυχίες για πιθανή μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες με άσχημη δημοσιονομική εικόνα, με την Ισπανία και την Πορτογαλία να θεωρούνται οι επόμενοι "στόχοι".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα.
Οι αντιδράσεις για το πανό του ΚΚΕ είναι υπερβολικές κατά τη δική μου γνώμη.
Δε μαράθηκε ο Παρθενώνας από μια δίωρη-τρίωρη διαμαρτυρία, ούτε έκλεισαν την είσοδο. Την είσοδο την έκλεισαν οι φύλακες κατ' εντολή άνωθεν...

Όταν δε διαμαρτυρόμαστε όταν το κάθε άθυρμα του χόλιγουντ ανεβαίνει στον Παρθενώνα και φωτογραφίζεται ξεφτιλίζοντας τη Νέλυ δε μπορεί να μη δώσουμε ένα περιθώριο σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να διαμαρτυρηθεί με το γνώριμο τρόπο του.

Αυτός είναι ο τρόπος του ΚΚΕ. Καλώς ή κακώς.
Το ΚΚΕ σε ότι έχει πει για τα οικονομικά θέματα της τραπεζική ς πλανηταρχίας και όχι μόνο επιβεβαιώνεται με το χειρότερο δυστυχώς τρόπο.

Αμαρτίες το ΚΚΕ έχει φυσικά πάμπολλες, αλλά στον αγώνα κατά του ΔΝΤ καλοδεχούμενες είναι όλες οι δυνάμεις που αντιτίθενται.

@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

@ αλλενακι καλημερα
Μονον το σφυροδρεπανο με ενοχλει οχι προσωπικα αλλα σαν ιστορικο συμβολο που κουβαλαει διαφορα και διχαζει ισως.Κατα τα αλλα ο Παρθενωνας ανηκει στην Ελλαδα και στον λαο της και αυτους αντιπροσωπευει.

Ανώνυμος είπε...

ε το σφυροδρέπανο είναι πασέ από τον περασμένο αιώνα κιόλας, δεν είναι όλα Κιλελέρ, ας το καταλάβουν και οι ίδιοι, σε επικοινωνιακό επίπεδο τουλάχιστον, η νέα οργουελική σκλαβιά απαιτεί άλλα μέσα για να γκρεμιστεί

@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

@ διχαζει το κυριοτερο...
και αναιρει το ηρωικο του πραγματος,οταν παει ο "ενας" να γινει "ολοι"