26 Μαρ 2010

26

"Η μοναδική καλή είδηση για την Ελλάδα από το αλισβερίσι των Βρυξελλών είναι η στήριξη από τον Τρισέ και η απόφασή του για τα ομόλογα. Κι αυτό δεν το έκανε γιατί ξαφνικά θυμήθηκε πόσο καλό τζατζίκι έχουμε. Το έκανε για ένα και μόνο λόγο: Επειδή μετά την Ελλάδα ακολουθούν κι άλλες χώρες με οικονομίες που θα «σκάσουν» σαν βόμβα. Εάν λοιπόν λάμβανε διαφορετική απόφαση τότε πορτογαλικά, ισπανικά, ιταλικά ομόλογα θα ήταν κουρελόχαρτα με ότι αυτό συνεπάγεται για τις τράπεζές τους και τις οικονομίες τους.

Τα ομόλογα των άλλων ήθελε να σώσει ο Τρισέ και  παρεμπιπτόντως σώθηκαν και τα ελληνικά.
Αν η ΕΚΤ άφηνε ακάλυπτες τις οικονομίες που έχουν πρόβλημα τότε θα πάταγε για τα καλά πόδι το ΔΝΤ και η κεντρική τράπεζα δε θα είχε κανένα ρόλο και σκοπό."

Καί



από την Καθημερινή

«Η Αγκελα Μέρκελ θριαμβεύει, η ευρωομάδα υιοθέτησε σχέδιο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα με τους δικούς της όρους. Αλλά το τίμημα είναι υψηλό: 'Η Μις Ευρώπη έγινε για τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση 'Κυρία Όχι’ » και αυτό «κινδυνεύει να αλλοιώσει συνολικά την εικόνα» της Γερμανίας στην Ευρώπη, γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση το περιοδικό Der Spiegel.

Απευθυνόμενη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη συγχρηματοδότηση μαζί με την ευρωζώνη ενός σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, η καγκελάριος «προδίδει την ευρωπαϊκή ιδέα» και δίνει «μια θλιβερή εικόνα της χώρας της», γράφει από την πλευρά της η Frankfurter Rundschau.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κερκόπορτα άνοιξε.Για περισσοτερα: politis-gr

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανοι φοβηθηκαν οτι δεν θα μπορεσουν να δανειστουν.Την πατησαν προχθες.Για πληροφορια,χα,χα...

Ανώνυμος είπε...

Από σήμερα πάντως εγώ θα κοιμάμαι πιο ήσυχα...
@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

γεια σου αλλενακι
Παντως οι γερμανοι δεν κοιμουνται και τοσο ησυχα...

αμμοδύτης είπε...

Έχω χάσει λογαριασμό ποιός είναι κερδισμένος και ποιός χαμένος. Κερδισμένοι δεν είμαστε και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τα ηλίθια χαμόγελα. Αν κάποιος είναι κερδισμένος είναι το διεθνές ..θέατρο. Εξακολουθώ και πιστέυω ότι η «κρίση» είναι μπροστά μας. Μα μόνο να σκεφτείς ότι σε κάποιον πρέπει να εξάγουν οι Γερμανοί. Τελικά, μόνο οι Ρώσοι θα τους μείνουν

Καλορίζικο το νέο blog!

Ανώνυμη είπε...

Καλησπέρααααα!
Έχω γνωστούς οι οποίοι έχουν να χάσουν πάρα πολλά και πολύ σύντομα, ειδικά αν εξακολουθήσουν με τα μυαλά που κουβαλούσαν έως τώρα.

Ζάχαρη είπε...

Ευχαριστω.Παντα πιστευα οτι η Γερμανια ειναι αυτοκαταστροφικη.
Οι στιχοι του Μπρεχτ:

"είμαι από τα μαύρα δάση,
η μάνα μου στις πολιτείες
με κουβάλησε,
σαν ήμουνα ακόμα στην κοιλιά της,
και των δασών η παγωνιά
μέσα μου θα ‘ναι ως το θάνατό μου"
κατι λενε...

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Μου το έστειλε με μαίηλ ,ο καλός μου φίλος Νισπέλ !

Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται ......


"Το όνομα ημών κατήντησεν αντικείμενον εμπαιγμού και περιφρονήσεως. Απεκαλύψαμεν τας πληγάς μας και τώρα πρέπει, όσον οίον τε ταχύτερον να τας θεραπεύσωμεν. Η δημοσία πίστις εξέλιπεν. Η Ελλάς θεωρείται χρεώκοπος" .

Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, ομιλία στην Εθνοσυνέλευση, 20.7.1864.



"Εις το εξωτερικόν η θύελλα εναντίον της Ελλάδος και του Τρικούπη εμαίνετο κυριολεκτικώς [...]. Τα ελληνικά δάνεια εν Λονδίνω κατρακυλούσαν διαρκώς και είχαν φθάσει εις τον πάτον. Αι ζημίαι των ξένων ομολογιούχων ήσαν τεράστιαι.

Αι κυβερνήσεις Γαλλίας και Αγγλίας είχαν οργισθεί καθ ημών. Η Γερμανική κυβέρνησις άφριζεν από θυμόν,ο Γερμανικός Τύπος μας επερνούσε δεκατέσσερες γενεές,ένα σατυρικόν φύλλον του Βερολίνου εδημοσίευσε μιαν γελοιογραφίαν του βασιλέως Γεωργίου, εφίππου, με στολήν αρματωλού, φέσι, πάλαν και φουστανέλαν, είχε δε ως legende από κάτω: "Der Kleine Klepte", ελληνογερμανικό καλαμπούρι, ο μικρός κλέφτης αλλά και ο μικρός λωποδύτης ταυτοχρόνως. Τα περισσότερα των ελληνικών δανείων ευρίσκοντο εις χείρας γερμανικάς. Ο Κάιζερ ηπείλει να μας πνίξει" .

Στέφανος Στεφάνου, "Αι οικονομικαί και πολιτικαί περιπέτειαι της Ελλάδος από το 1893 εως το 1897", Ελεύθερον Βήμα , 14.3.1929 .

Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του !

ΚΑΛΟ Σ/Κ

Ζάχαρη είπε...

σκορπιε
Πολυ καλο.Φτιαχτηκαμε για να χρωσταμε.Επισης καλο σαββατοκυρακο.