23 Νοε 2010

αμέσως...


Πρώτη φορά ένα σκίτσο με έκανε να βάλω τα κλάματα.Πολύ δυνατό πενάκι κ.Ιωάννου.

'O J. Hillis Miller, o Αμερικανός που εξάσκησε την αποδόμηση, έχει εξηγήσει σε ένα δοκίμιό του, "αποδόμηση δεν είναι το να αποσυναρμολογήσεις τη δομή ενός κειμένου, αλλά μία υπόδειξη ότι το ίδιο το κείμενο έχει αποσυναρμολογήσει τον εαυτό του. Αυτό που φαίνεται ως η συμπαγής του βάση δεν είναι βράχος, αλλά αέρας"... Η γλώσσα είναι αυθαίρετη· οι αξιώσεις και προθέσεις ενός κειμένου για αλήθεια υπονομεύονται από τις ίδιες του τις αντιφάσεις· το νόημα είναι εντέλει ακαθόριστο.'
 Ο Ντεριντά δεν ήταν που είπε πως η αποδόμηση είναι τρόπος ερμηνείας για όλα τα πεδία;

Επιμήκυνση,νέο δάνειο,αποτυχία,πανικός,φταίνε τα μήντια,εκτροχιασμός,σκληρό παιχνίδι, πολιτικό παιχνίδι...

5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Για το ερωτημα του κατα πόσο ο Γερμανικός κόσμος θα δεχτεί να πληρώσει τον λογαριασμό, έβαλα την αναφορά περί μη ύπαρξης επιμελητείας στον Γερμανικό στατό στον Β. Eat as you go. Και έπρεπε να στέλνουν και σπίτια τους. Γιατί πεθαίναμε της πείνας.

Ένα άλλο που έκαναν είναι τυπωναν τοπικό νόμισμα. Αγόραζαν γαλλικά πράγματα με πλαστά γαλλικά νομίσματα κλπ...

Ετσι θα πάει και τώρα. Εμείς θα πληρώσουμε για τα δάνεια που πήραμε για τις εισαγωγές που λάδωσαν τους πολτικούς μας να κάνουμε. Και θα τυπωθεί ευρωχρήμα β και γ κατηγορίας.

Τι μου λένε για καπιταλισμό και Ανταμ Σμιθ... Σε κανένα Ανταμ Σμιθ ή Μίλτον Φρηντμαν δεν υπάρχει η έννοια του λαδώνω τον Υπουργό για να πάρει Γερμανικά τηλέφωνα ο καταναλωτής...ή για να φτιάξει γαλλική γέφυρα το Κράτος, ή Γερμνικό αεροδρόμιο, ή Γερμανικά υποβρύχια.

Ανώνυμος είπε...

έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα

@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

Μα εγω πιστευω οτι η καθε ιδεολογια ειναι εξ ορισμου αθωα και ρομαντικη με την εννοια του επαναστατικου και του ριζοσπαστικου.Η πραγματικη ζωη εχει μεσα της τα στοιχεια που οδηγουν στην αποδομηση.Τα εμπεριεχει.

και για του λογου το αληθες...
http://www.skai.gr/news/finance/article/157132/daneizei-i-dei-ti-genop/
Ποια ιδεολογια να εμποδισει αυτη την παρεμβαση;
Οι ιδεες εχουν αναγκη απο ανθρωπους και αυτο τις σκοτωνει.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Από τις καλύτερες αναρτήσεις σου.
Μπράβο!

Ζάχαρη είπε...

Ευχαριστω νοων,ειδικα εσενα.